PrivaZorg Rotterdam e.o. 'Dé thuiszorg waarbij u zich thuis voelt'

Huishoudelijke ondersteuning

Wanneer hulp bij het huishouden?
Worden de zware taken in het huishouden u teveel? Of merkt u dat het u niet meer zo goed lukt om uw huis leefbaar en schoon te houden? De zelfstandige hulp bij het huishouden van PrivaZorg gaat samen met u aan de slag, zodat uw huis fris blijft.

Hoe vraagt u hulp met vergoeding aan?
Om voor vergoeding van hulp bij het huishouden in aanmerking te komen, heeft u een indicatie van de gemeente nodig. Een Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning)-consulent komt hiervoor bij u thuis en neemt met u uw persoonlijke situatie door. Dit wordt vaak het “keukentafelgesprek” genoemd. Op basis van dit gesprek stellen we een indicatie op. In een zorgplan leggen we vast aan welke hulp u behoefte heeft en wat u zelf nog kunt.

Waar vraagt u huishoudelijke hulp aan?
Aanmelden kan bij het Wmo-loket van de gemeente. Maar u kunt voor advies ook direct contact met ons opnemen. Wij helpen u met de stappen die u moet doorlopen en waar mogelijk, regelen wij het voor u.

Wanneer start de hulp?
Als de WMO-consulent een indicatie heeft afgegeven, start de hulp bij het huishouden. Heeft u al contact met ons gehad? Dan belt de hulp u op om af te spreken wanneer hij/zij langs kan komen.
Heeft u nog geen contact met PrivaZorg gehad? Bel dan 010 – 310 5669 en we regelen de hulp voor u.

Wordt het vergoed?
Omdat voor u een indicatie is afgegeven, vergoedt de gemeente de huishoudelijke hulp uit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Wij zorgen voor de declaratie van de geleverde hulp en de gemeente vergoedt rechtstreeks aan ons.

Eigen bijdrage
Afhankelijk van uw financiële situatie betaalt u een eigen bijdrage. Het CAK (Centraal Administratie Kantoor) stelt uw eigen bijdrage vast. Dit gaat buiten PrivaZorg om. U kunt voor informatie kijken op de website van het CAK www.hetcak.nl.

Wet Langdurige Zorg
Hulp bij het huishouden vanuit de Wmo kan in sommige gevallen in combinatie met een Wlz-zorg worden gegeven. Wij kunnen u vertellen welke mogelijkheden er in uw situatie zijn. Wilt u meer informatie, klikt u dan u hier.

Wilt u verzorging thuis aanvragen of meer informatie? Bel 088-6009330.
Of vul het contactformulier in contactpagina. Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.